KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM POLİKLİNİĞİ

Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği

Polikliniğimizde aşağıdaki tedaviler yapılmaktadır.

Gebelik Tedavisi

Gebelik sürecinde anne ve bebeğin değerlendirilmesi içingereken tüm muayene ve tetkiklerinizi hastanemizdeyaptırabilirsiniz. Beslenme ile ilgili temel bilgilendirme rutinolarak yapılırken, dikkatli bir kilo kontrolü anne ve fetus içinoldukça önemsenmektedir. Bu amaçla gerektiğinde gebelikboyunca diyetisyen eşliğinde beslenmeniz ve kilo alımınızplanlanmaktadır.

Gebelik takipleriniz esnasında ileri teknolojiye sahip ultrasonografi cihazları kullanılmaktadır. Doğru olmayan birkullanım ve tanıtım ile öne çıkarılmaya çalışılan dört boyutluultrasonografi gebeliğin rutin takibinde gerekli olmamaklabirlikte özellikle bazı fetalanomalilerin değerlendirilmesindeöne çıkmaktadır. Anne ve fetusun izlenmesinde en üst düzeydehizmet sunan hastanemizde bu anlamda da gerektiğindekullanılmak üzere dört boyutlu ultrasonografi özelliği olancihazlarkullanılmaktadır. Hastanemizde doğuma hazırlıkdersleri (lamaze) başlatılmıştır. Bu derslerde çiftler, doğumatemel bilgi ve egzersizlerle hazırlanmaktadır. 32. Gebelikhaftasından itibaren isteyen hastalarımızın, hipnozçalışmaları ile doğum korkusunu yenmesine, daha rahat vekontrollü normal doğum yapmasına yardımcı olmaktayız.

Riskli Gebelik

Gebelik her zaman anne ve bebek için doğal seyretmez. Tümgebeliklerin yaklaşık %10 da anne ve fetusu ilgilendiren tıbbisorunlar ve gebelik komplikasyonları ortaya çıkmaktadır.Fetusların % 3-4'ü önemli yani hayatı tehdit eden, girişimgerektiren sorunlar olabilir. Bu sorunların bir kısmı anneninönceden var olan hastalıkları ile ilgili olabileceği gibi bir kısmıgebelik esnasında ortaya çıkabilir. Anne sağlığını korumak vegebeliğin olabildiğince sağlıklı bir şekilde sürmesini sağlamakve fetusla ilgili ciddi sorunları tanımak oldukça önemlidir. Buyüzden kadın doğum bölümlerinde özellikle fetal ve materna(anne) riskli durumların izlenmesi için bu konuda deneyimlidoktor, yardımcı sağlık ekibi ve gerekli tıbbi donanımolmalıdır. Hastanemizde riskli gebeler maternalfetaltıpuzmanı(perinataolog) tarafından değerlendirilmektedir.Anneye ait hipertansiyon, diyabet, kalp hastalıkları ve diğertıbbi sorunlarda takip ve tedavi planlanırken fetusa yönelikdetaylı ultrasonografik değerlendirme, gereken olgulardakromozomal ve diğer genetik hastalıkların tanısı için bebeğiniçinde bulunduğu sıvıdan örnek alınması (amniyosentez),kordon kanından örnek alınması (kordosentez) ya da plasentaldokudan örnek alınması (koryonvillusbiopsisi) gibi ileriincelemeler uygulanmaktadır. Gereken olgularda ise diğerfetal tedavi (intrauterin kan transfüzyonu) ve girişimler(amnioredüksiyon, amnioinfüzyon, fetal redüksiyon, fetalbiopsilerv.s) yapılabilmektedir.

Daha fazla bilgi için: Remedy Hospital Çağrı Merkezi - 0216 491 90 90

BİRİMDEKİ DOKTORLARIMIZ